Αυτή την χρονιά, αυτήν την πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας, η Αβάλη, ένας γονεϊκός φορέας με παιδιά, εφήβους και ενηλίκους στο Φάσμα του Αυτισμού, επέλεξε να μιλήσουν και να ενημερώσουν αυτοί που έχουν καταλυτικό ρόλο στη ζωή των αυτιστικών παιδιών μας… τα αδέρφια τους!

Η Φιλιώ και η Δέσποινα, μιλάνε με μεγάλη αγάπη για τους αδερφούς τους και τα αρνητικά, δικά τους συναισθήματα, κυρίως τους δημιουργούνται από τα βλέμματα και τις αντιδράσεις των άλλων, των αγνώστων, αλλά και των γνωστών φίλων ή συγγενών.

Ντρέπεσαι για τον αδερφό σου; Μέσα στο σπίτι όχι, έξω από αυτό ναι! Όταν κάνει «βλακείες» λέει η μικρή Φιλιώ. Όταν μας κοιτάνε όλοι, λέει η Δέσποινα, θέλω να ανοίξει η γη να μας καταπιεί, αλλά αυτό είναι άδικο!
Στεναχωριούνται πολύ και οι δύο γιατί τους αγαπούν και ξέρουν όλα τα προτερήματά τους, που οι άλλοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τα μάθουν!

Αυτό είναι και το μήνυμά μας!

Εσείς, γονείς τυπικών παιδιών, τυπικοί άνθρωποι γενικά, μη φοβάστε και μην αισθάνεστε άβολα όταν συναντάτε τα αυτιστικά παιδιά μας. Μεγαλώνουμε ξεχωριστά πλάσματα, που αντιλαμβάνονται τον κόσμο με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αλλά τον αντιλαμβάνονται σίγουρα και ίσως, πολλά από αυτά, με πιο οξυμένες αισθήσεις! Μπείτε στον κόπο να μάθετε για τα παιδιά μας, να τα στηρίξετε, να τα γνωρίσετε, να παίξετε μαζί τους εσείς και τα παιδιά σας και θα δείτε ότι αξίζει να τα αποδεχτείτε. Μόνο θετικά συναισθήματα και εμπειρίες μπορείτε να αποκομίσετε!

Αρχίστε βλέποντας και τα έξι μηνύματα που έφτιαξε η Αβάλη για την φετινή χρονιά για να ενημερώσει για τον αυτισμό. Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη Καπνουλά για τα γυρίσματα και την σκηνοθεσία, που χωρίς την βοήθειά του δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση, την Έλλη Κομνηνού για την στήριξή της συνολικά για το εγχείρημα, τον Παναγιώτη Καγκιλέρη που μας φιλοξένησε στον παιδοψυχαγωγικό χώρο «Ακροβάτης» και τον χορηγό επικοινωνίας Nevronas.gr. Μα πάνω από όλα, ευχαριστούμε την Δέσποινα και την Φιλιώ που δέχτηκαν να εκτεθούν και να μιλήσουν.

Get Social